Már biztosan te is alig vártad, hogy elérkezzen a megbeszélt időpont és elkészüljön a régóta vágyott sminktetoválásod. Az Arcművész bizonyára pontosan beavatott a részletekbe, valamint megosztotta veled azt is, hogy mit szükséges tenned az elkövetkezendő hetekben. Azonban a nagy örömödben és az újonnan szerzett szépséggel az arcodon a figyelmed kissé elkalandozhatott. Ebben a bejegyzésben segítségedre leszünk abban, hogy hogyan legyél képes épségben megőrizni a friss alkotást, felgyorsítani a gyógyulás folyamatát és hozzájárulni a vágyott eredmény eléréséhez.

Milyen folyamat zajlik le a sminktetoválást követően?

Mindenekelőtt érdemes tisztában lenned azzal, hogy mire számíts az elkövetkezendő időszakban. Bármely sminktetoválásról legyen is szó, a beavatkozást követően színben erősebbnek és intenzívebbnek fogod érezni az eredményt. Ne aggódj, a végén olyan lesz, mint amilyennek elképzelted!

Érzékenyebb bőr esetén pirosodással és pici duzzanattal is számolhatsz, azonban pár óra elteltével mindez elmúlik. Az erőteljesebb szín sem marad meg sokáig, a beavatkozást követően maximum 7 napig fogod sötétebbnek érezni a tetoválást.

Mindezek után megindul az érzelmi hullámvasút, hiszen a kezdeti bizonytalanságot, majd az időközi rémületet végül a teljes elégedettség és öröm fogja felváltani, mindez kicsit több, mint egy hónap leforgása alatt. A beavatkozást követő napokban, a pörkök lehullásával úgy fogod érezni, hogy a tetoválás eltűnt és teljesen felesleges volt minden. Semmi pánik! Ez egy természetes folyamat, amellyel a pigment beépülése jár. Pár hét és élvezheted a csodálatos eredményt, légy türelmes.

Mire figyelj a következő hetekben?

Mindazonáltal ahhoz, hogy végül tökéletes eredmény szülessen, neked is oda kell figyelned a beavatkozást követő pár hétben. Kellő óvatossággal felgyorsíthatod a gyógyulás folyamatát és eredményesebbé teheted a tetoválást.

Bármelyik tartós smink esetében a beavatkozást követő 2 hétben mindenképpen mellőznöd kell az uszoda, a szauna, a közös fürdő és a wellness használatát egyaránt. Óvatosan kell eljárnod a haj- és arcmosással is, hiszen nem szabad feláztatni a tetoválást. Tilos továbbá erős napfénynek kitenni vagy szoláriumozni. Így nem érdemes a tetoválást követő legalább 1 hónapban nyaralást tervezned.

A sminktetoválást követő héten a tetoválás helye pörkösödni, és sok esetben viszketni kezd, így arra is oda kell figyelned, hogy még véletlenül se kezd el kapargatni vagy dörzsölni a felületét. A pörköt sem szabad leszedni, hagyni kell, hogy szépen magától leessen. Mindemellett tilos kozmetikai kezelésen, mint például arcmasszázson vagy gőzölésen részt venned. A sminktetoválás helyén egyéb kozmetikumokat sem használhatsz – legyen szó sminkről vagy krémekről. Kivételt képez természetesen a tetováló mester által javasolt utóápoló krém.

Amennyiben nagy odafigyeléssel bánsz a kezelt területtel, akkor minden a legnagyobb rendben lesz és 6-7 hét elteltével – a korrekciót követően már élvezheted a gondtalan reggeleket és a gyönyörű hosszú távú hatást egyaránt. Olvasd el a sminktetoválással kapcsolatos részletes tájékoztatómat, amely segítségedre lehet a továbbiakban.

Call Now Button