Nem mersz nyáron tetováltatni? Megválaszoljuk a leggyakrabban előforduló kérdéseket, hogy elosszlassunk minden kételyt és tévhitet a nyári sminktetoválással kapcsolatban.

Vannak hátrányai a nyáron készülő sminktetoválásnak?

Valójában csak olyan kényelmetlenségekkel jár, mint az év bármely másik időszakában. Talán annyi, hogy az erősebb napsugárzás miatt kicsit jobban kell óvni a friss tetoválást, mint télen vagy ősszel, de ilyenkor a magas UV sugárzás miatt a bőrünk többi részét is ajánlatos védeni az erős napsugárzástól. Ezért halljuk mindenhol, hogy 11 és 15 óra között, aki teheti, ne menjen napra, de ez ugye független a tetoválástól.

A tetoválás elkészültét követően mennyi idő után mehetünk nyaralni?

A sminktetoválások összességében nagyon könnyen gyógyuló eljárások, mert csak a bőr legfelső rétegét érintik. Nagyjából 7-10 nap az az időszak, amíg megtörténik a regenerálódás, ezalatt kell kerülni a vízzel való érintkezést, az erős napsugárzást, elkerülve ezzel a kiszáradást. Azt ezt követő hetekben fényvédővel ajánlatos védeni a sminktetovált területet.

Ez azt jelenti, hogy 1 hétig nem mehetek napra?

Nem,.. azért ennyire nem drasztikus a helyzet, csak hosszan tartó, közvetlen erős napfénynek nem szabad kitenni a frissen tetovált bőrfelületet, de ettől ugyanúgy élhetjük a mindennapi életünket, kimehetünk az utcára, csak ne menjünk szoláriumba és ne napozzunk ez idő alatt.

Hogyan tudom védeni, ápolni az elkészült tetoválásomat?

A friss tetoválást az általunk adott utóápoló krémmel védjük a kiszáradástól, ezt ajánlatos legalább naponta kétszer használni a sebgyógyulásig vékony rétegben, utána pedig magas faktorú fényvédőkrém bevetésével tudjuk megóvni a tetovált színt. A végleges állapotát viszont csak az első tetoválást 1-3 hónap múlva követő korrekción nyeri el a sminktetoválásunk.

Honnan tudom, hogy mikor gyógyult a felület?

A teljes gyógyulás és színbeépülés 3-4 hét, de a pörk, mely a tetoválás utáni napokban képződik a bőrfelszínen, sokkal hamarabb leválik. Szemöldök és szemhéj esetében ez kb. 7 nap, szájnál nagyjából 3 nap.

Tehát ezek szerint bátran tetováltathatunk nyáron is, viszont akkor vajon honnan származik ez a tiltó hiedelem?

A sminktetoválásnak ártó tényezők, mint a felázás az uszodában, sós vízben, vagy a napsütés, leégés okozta kiszáradás, nagyobb teret kapnak az életünkben az évnek ebben az időszakában. A regenerálódási folyamat viszont elég rövid ahhoz, hogy nyáron is fennakadás nélkül átvészeljük. Az igazi előnyeit viszont éppen nyáron érezzük, amikor nem folyik el a sminkünk a medencében való ejtőzés közben.

Call Now Button