A téma aktuálissá vált, hiszen már több, mint 4 éve, hogy a microbade-ing, mint új eljárás teret hódított a szálazott szemöldök tetoválásban. Vannak akik még a mai napig kétkedve fogadják és vannak akik már csakis ezzel a módszerrel készítenek szemöldököt. Ez az a terület, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül, hiszen határozottan lendületbe hozta a sminktetováló szakmát.

A szemöldök tetoválás soha annyit nem változott, mint az elmúlt években  és ez bennünket is arra késztet, hogy így vagy úgy, de reagáljunk rá. Megállhatunk egy szinten, de fel is zárkózhatunk  a trendekhez, vendégeink elvárásaihoz.

A gépi szálazott szemöldök

A hagyományos, vastagabb és párhuzamos szálakból felépülő szálazott szemöldök is hatalmas újdonság volt a maga idejében, de a mai technikák már végleg kiszorították ezt a stílust.

A napjainkban készülő gépi szálazott szemöldök elkészítése látszólag könnyed mutatvány, de menet közben derül ki, hogy sokkal több nehézséget tartogat, mint amivel egy kezdő vagy szálazásban tapasztalatlan sminktetováló elboldogul, vagy amennyire türelméből telik. Számos buktatóval, hibával, problémával kell szembesülni és megoldást találni mire minőségi munka születik és akkor még nem beszéltünk a vendég elégedettségéről, valamint a művészi értékről.  A legszorgalmasabb és legtehetségesebb sminktetoválóknak is min. 1-2 év, mire munkájuk művészi értéket ér el.

Komoly elméleti ismeretek

A szálazott szemöldök legfontosabb elméleti anyaga a szálrendezés. Meg kell ismernünk a  szálirány típusokat, a szemöldök fajtákat és megtanulni egy módszert, gondolkodást, amellyel a különböző irányokat egymásba tudjuk rendezni olyan módon, hogy az eredetinek hasson.  6 féle szálirányt láthatunk egy természetes szemöldökön, melyek egymásba fordulnak és rendeződnek, irányt váltanak. Ahhoz, hogy vendégünknek 100%- ban személyre szabottan készíthessük a szemöldökét, helyesen kell diagnosztizálni a típusát és elméleti ismereteinkkel megtervezni az egyedi szálrendezést. Kezdők bátran használhatnak ehhez szálazási sablont, a profik pedig egyedi műalkotást készíthetnek a különleges elméleti tudásukkal.

Oktatásaim során azt tapasztalom, hogy a szálrendezés elsajátítása nem könnyű és sok gyakorlást igényel. Az elve megfelelő oktatással jól megérthető, de az egyedi és különleges látásmódot csak azok sajátítják el, akik veszik a fáradtságot, elemezgetik a természetes szemöldököt és papíron rajzolgatják a szálrendezést. Akik nem érik be azzal, hogy 2-3 szálazási sablont használnak, hanem törekednek a 100%-ban személyre szabott szolgáltatásra.

A gyakorlat

Azt gondolom, hogy a 3D hatású gépi szálazott szemöldök tetoválás a legnehezebb sminktetováló feladat. Azon túl, hogy nagyon fontos a szép forma tervezése és a pontos előrajzolás, olyan szálakat kell kialakítani, amelyek extra vékonyak, tehát nagyon fontos a precíz vonalvezetés, a stabil kéz. A szálak persze legyenek ívesek és a szálak vége legyen elvékonyodó, mint az eredeti szőrszálaké. A géppel lassan hatoljunk le és óvatosan is jöjjünk ki a bőrből, hogy  ne legyen a szálak vége tompa. A kezelőfejet magunktól eltolva és magunk felé húzva is tudnunk kell mozgatni, hiszen a különböző irányú bőrbe hatolás, más-más eredményt ad. Sokszor a  vendég orra is zavarja a kényelmes kéztartást, a stabil mozdulatokat. A kéziegység rezeg a kezünkben, amely zavaró lehet a legapróbb részletek kidolgozásában, márpedig a lassú kézmozdulatok nagyon fontosabb a szálazásban. A szálak dőlésszöge és a két oldal szimmetriája is egy nagyon fontos szempont a gépi munka során, hiszen közvetlenül sminktetoválás után az elkészült szálakon van a hangsúly, ezért intenzívebb a hatás, az esetleges hibák jobban szemet szúrnak.  A több színnel, többféle száliránnyal,különböző szálfajtákkal, kereszteződő szálakkal,tónusozással készülő 3D hatású szemöldök komoly művészi értéket képvisel és nem tanulható meg pár hónap alatt.

Legtöbbször azt tapasztalom, hogy a gépi szálazásban az a leghosszabb idő mire a kéz kellően lelazul, képes finoman, de határozottan dolgozni. Ha túl finom a kéz akkor nem eredményes a tetoválás, sokszor kell átmenni a szálakon és mindez elmosódottá teszi a végeredményt. Ha túl erős a kéz akkor mélyre kerül a pigment és nemcsak szürkül a színe, de a szál elveszti a finomságát. Aki akár a kezdeti elméleti, vagy gyakorlati nehézségeken fennakadt vagy olyan szolgáltatást szeretett volna, amellyel könnyebben és gyorsabban kivitelezhető a természetes szemöldök az boldogan és lelkesen fogadta a microbladinget!

 

Microblading

A titka az egyszerűségében, a gyorsaságában és a különleges gyógyulás utáni eredményekben rejlik! Évekig kerestük azt a módszert, mellyel  természetes szemöldököt készíthetünk úgy, hogy eredetinek hasson és a szálak gyógyulás után is élesek maradjanak.  A nőknek szemöldök kérdésben a legfontosabb szempont a természetesség, ha ezt garantálni tudjuk nekik, boldogan és lelkesen vágynak az újdonságra és a sminktetoválás nyújtotta előnyökre.

Nem csoda tehát, hogy a microblading nagy népszerűségnek örvend, hiszen a helyes mozdulat elsajátításával, egy mozdulattal tökéletes szálat tudunk készíteni, mely íves, éles és a végein elvékonyodó. Ha jól dolgoztunk a szálon, többször át sem kell menni és tökéletesen gyógyul. A meglévő szálak között tökéletes elvegyül és közvetlenül tetoválás után sincs intenzív hatása, csak annyi látszik, mintha dúsabb, formásabb lenne a szemöldök.  A profi microblading technika is megkívánja az alapos elméleti szálazási ismereteket, de a gyakorlati mozdulatokat pár hónap alatt tökéletesen meg lehet tanulni.  Ennek a módszernek az elsajátításával a sminktetováló rövid idő alatt képes egy merőben új szemöldök stílust elkészíteni és szolgáltatását bővíteni.

Call Now Button