40 felett sokan szembesülnek azzal a ténnyel, hogy reggelente kibújva az ágyból már nem ugyanaz az arc köszön vissza a tükörből, mint régen. Az arcvonásaid megváltoznak, a bőröd szerkezete átalakul. Ez az a lélektani határvonal a nők életében, amikor úgy érzik, hogy ez egy visszafordíthatatlan folyamat, egy olyan dolog, ami az élet velejárója és ami ellen nem tudnak mit tenni. Kétségbeesve keresheted te magad is a megoldást a fiatalos szépséged megőrzésére, éppen ezért szeretnénk ellátni olyan arcápolási tippekkel, amelyek segítségével nem kell elveszítened magabiztosságodat, amelyekkel felveheted a harcot az idővel. 

Mi történik 40 felett az arcbőrrel?

Az idő múlásával, a rengeteg mosollyal és rosszalló tekintettel megfűszerezett pillanatokkal ráncok alakulnak ki az arcodon. Idővel megerősödnek és elmélyülnek az egyedi mimikádnak megfelelően. Az arcbőr fakóbbá, sápadtabbá és színtelenné válik, az arcvonások és a kontúrok eltűnni látszanak. Így szépen lassan elmúlik a ragyogó összhatás.

A bőr alatti zsírszövet, valamint a bőr víztartalma is folyamatosan csökken, amely beesett arcot eredményezhet. Ebből a szempontból a súlyfelesleggel rendelkezők előnyösebb helyzetben vannak, hiszen a párnázottabb arcon kevésbé mutatkoznak a kor jelei, a bőr alatti zsírréteg kitölti a kisebb-nagyobb redőket. Persze nem az a megoldás, hogy soványként nekiállsz felszedni pár plusz kilót.

A fiatalság megőrzésének lehetőségei

Manapság számos arcápolási praktikával kecsegtetnek különböző megbízható és kevésbé bizalomgerjesztő oldalakon. Azonban nem minden a különböző arcápoló krémek használata, főleg akkor, ha gyors és látványos megoldást szeretnél elérni. 

Az első és legfontosabb lépés, hogy kezdj el elegendő mennyiségű és kifogástalan minőségű folyadékot inni. Legjobb esetben ez a folyadék a víz legyen és naponta legalább 2-2,5 litert vigyél be szervezetedbe. Mindemellett fontos a tudatos és egészséges táplálkozás is, hiszen nem csak egy klisé az a mondás, hogy a szépség belülről fakad. Igenis számít, hogy mivel táplálod a szervezetedet, mennyi természetes és mennyi mesterséges tápanyagot viszel be. A szabadban való sportolás is hozzásegíthet bőröd fiatalságának megőrzéséhez, feszesítheti és energiává telivé varázsolhatja arcodat. 

A sminktetoválás fiatalító volta

Amennyiben valami olyanra vágysz, amellyel gyors és látványos lehet, akkor érdemes kipróbálnod a botoxot. A botox segítségével a mimikai ráncok halványíthatók és az arcbőr feszessé varázsolható. Sokan radikálisnak gondolják ezt a lépést, éppen ezért fordulnak a tartós és kíméletes sminktetoválás irányába.

A sminktetoválás segítségével könnyen és gyorsan kezelheted a kritikus területeket, mint a szem környéke és az ajkak. A kor előrehaladtával a szemöldököd ritkásabb lesz, a szemed beesik és a nyitott tekintet már csak egy régmúlt emlék. Amennyiben a szád kontúrvonala elmosódik és fakóbbá, valamint ráncosabbá válik, akkor bátran válaszd a sminktetoválást! Egy dúsabb szemöldökkel, kihúzott szemhéjjal, valamint lágy színű ajkakkal 5-8 évet is letagadhatsz!

Azonban ne feledd, hogy a szépség minden korban újraértelmezhető, maradj mindig a korosztályodnak megfelelő, természetes hatásnál. Amennyiben szeretnél megismerkedni a sminktetoválás lenyűgöző voltával, nézz körül munkáink között!

Call Now Button