Nekünk, nőknek a reggeli első tükörbe nézés a rémálmunk, arcunk gyűrött és fakó. Mi lehet a megoldás? A sminktetoválás lehetővé teszi, hogy egy nő a minden napos, időt rabló, állandó szépítő procedúra nélkül is sminkelt hatású vonásokkal élhessen a nap 24 órájában. A tetovált szemöldök, a tusvonal a szemhéjon és az ajaktetoválás mind részei ennek a tökéletes összhangnak.

Mi az az ajaktetoválás?

Az ajaktetoválás a modern nő egyik legjobb befektetése. Lényege, hogy a sminktetováló szakember besatírozza, beszínezi az ajak felületét, mellyel üde, fiatalos, akár 3D hatást érhetnek el, kiemelve és új életre keltve az elhalványodott ajkakat. Optikai volumennövelő hatása miatt felválthatja az ajakfeltöltést is.
A korábbiakkal szemben ma már művészi szintre fejlődtek a sminktetoválások. A kivitelezést gondos tervezés előzi meg, melynek során a mai trendek szerint olyan jellemzőket vesznek figyelembe a szakemberek, amire korábban nem fektettek hangsúlyt. Például a természetesség hatásra vágyó vendégek esetében az ajak eredeti árnyalatától nem térnek el jelentős mértékben és nem készítenek a színtől feltűnően elkülönülő kontúrvonalat sem. A megfelelő szakértelemmel elkészített sminktetoválás az ajkakat határozott vonalúvá, fiatalossá és teltebb hatásúvá teszi.

Mennyire tartós?

A sminktetoválások esetében a pigmentek nem kerülnek a bőrnek olyan mély rétegeibe, mint az örökéletű testtetoválások esetében, ezért ezeket néhány évente frissíteni kell, ami egyben azt is jelenti, hogy 3-5 évente a forma vagy a szín is átalakítható, igény szerint követni tudja arcunk változásait.

Kinek ajánlott?

Minden nőnek, aki azt szeretné, hogy sose kopjon le a rúzsa, mindig tökéletes legyen a sminkje, viszont a lehető legkevesebb időt akarja erre pazarolni. Jó megoldás elhalványodott ajkak, kifakult szájkontúrok felfrissítésére, de csodát művelhet egy aszimmetrikus ajakformával is.

Hogyan történik?

Az első 20 percben, mialatt hat az érzéstelenítő a sminktetováló felméri az igényeket és az adottságokat, ezt követően részletes tervezésre, pontos előrajzolásra kerül sor, majd maga a tetoválás, azaz a kiválasztott árnyalatú pigmentek bőrbe juttatása. A tetoválás technikától függően 60-80 percet vesz igénybe, mialatt folyamatos érzéstelenítés történik, a kellemetlen érzés mérséklése érdekében. Közvetlenül a tetoválást követően 24 órán keresztül erős duzzanatra és a véglegesnél jóval sötétebb színre kell számítani, addig amíg a pörk le nem esik a bőrfelületről. 4-6 hét telik el amíg megtörténik a pigmentek beépülése és kialakul a végleges szín.

Milyen egy sminktetovált ajak?

Szebb vonalú, pigmentáltabb, szimmetrikusabb, fiatalosabb, rúzsosabb hatású és azt az érzetet kelti, mintha teltebb lenne és mindez 3-5 évig tartós. „Olyan, mintha az én ajkam lenne, csak szebb!”

Rá lehet sminkelni?

Természetesen igen. A megszokott és szeretett sminket a tetovált ajkakon sem kell nélkülözni, de ezentúl sokkal kevésbé lesz rájuk szükség.

Mi történik hosszú távon az ajaktetoválással?

Szervezetünk immunrendszere a felelős azért, hogy a pigment idővel halványul. Mivel a sminktetoválás esetében nem kerül túl mélyre a bőrben a pigment, ezért az ajaktetoválás is halványul és ha minőségi, bőrbarát pigmentről van szó, idővel teljesen eltűnik. Érdemes ezért nagyjából 3-5 évente frissítésre járni.

Hogyan találok egy jó sminktetoválót?

Mint minden tartós hatású szépészeti kezelésnél, itt is kiemelkedően fontos képzett, profi és gyakorlott szakembert találni, akiről a vendégei nagyon jó véleménnyel vannak. Kezdő, amatőr, gyanúsan olcsó szolgáltatást nyújtó sminktetoválók kerülendők, ne kössünk kompromisszumot, amikor az arcunkról van szó.
A szépségszalon külleme is lehet egy szűrő, ugyanis egy színvonalas szalon nagy gondot fordít a megjelenés mellett a tisztaságra, rendezettségre és vendégeik maximális kiszolgálására.
Előny, ha a sminktetováló ízlése, színvilága harmonizál a vendég igényeivel, mert ez garantálja a tökéletes végeredményt.

Patkós Alexandra az ajaktetoválást ajánlja szájfeltöltés helyett, mert színt és formát ad, tartósabb és nem igényel orvosi beavatkozást.

Call Now Button